Bismilahirahmanirahim... Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha Mengasihani
Bahan-bahan
100 gram makaroni
4 ekor udang
20 gram cendawan
1\2 biji lada benggala
3 ulas bawang putih
30 gram keju Romano
50 ml krim masakan
1\2 sudu teh serbuk lada hitam
Garm secukup rasa
Sedikit minyak
Daun parsli
untuk hiasan( siap de hiasan lg..huhuhu)
Cara memasaknya
Panaskan minyak dan tumis bawang putih hingga garing.
Masukkan udang.
Masukkan cendawan butang dan lada benggala.
Masukkan serbuk lada hitam dan garam.
Tuang krim masakan dan kacau rata.
Masukkan makaroni dan gaul rata.
Taburkan keju Romano rata dan angkat.
Sedia dinikmati. nyum3..Cuba ea jgn tak mencuba...^_^
Rujukan
Majalah Rasa keluaran Januari 2008
Edit by:
0 1000 something to say:
Post a Comment
anda boleh komen, kritik, atau bagi cadangan di sini, komen-komen yang berbentuk peribadi tidak akan dilayan..
terima kasih.