-->

18.7.10

Home » » Getuk Ubi

Getuk Ubi


Bahan-bahan

1 kg ubi kayu
gula secukup rasa
gula merah gual melaka secukup rasa
secubit garam
kelapa parut dibuang kulit hitam
Cara Memasak
rebus ubi dan bila dah masak buang airnya dan campurkan guak pasir, gula merah/melaka serta garam. hancurkan dan di gaul rata. setalah hancur letak dalam dulang pembakar dan di ratakan. ratakan dan padatkan. bila sejuk potong dan gaulkan dengan kelapa yang di campur dengan sedikit garam.
makanan ini amat sesuai dimakam di waktu petang.
ianya sedap dan boleh di ubah mengikut cita rasa masing-masing.
Sumber:
resepi ibu




p/s; kwn2, tau x the latest technology in Malaysia??..Sila beri cadangn anda d comment box ya
~asingment x ciap lg, smpt g b'jln2..huhu

Dah baca,click banner disidebar ni yer..TQ

0 1000 something to say:

Post a Comment

anda boleh komen, kritik, atau bagi cadangan di sini, komen-komen yang berbentuk peribadi tidak akan dilayan..
terima kasih.

Related Posts with Thumbnails